Als het om condooms gaat, zijn er genoeg opties die er zijn. Maar wist je dat je nu ook vegan of veganistische condooms kunt kopen? Ja, dat lees je goed – veganistische condooms! Als je nieuwsgierig bent naar vegan condooms en waarom iemand er een zou kiezen boven een gewoon condoom, lees dan verder. We zijn hier om je het fijne te vertellen over veganistische condooms en waarom ze misschien precies zijn wat je zoekt.

Wat maakt een condoom “vegan”?

Een vegan condoom is net als elk ander condoom wat betreft de effectiviteit bij het voorkomen van zwangerschap en de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Het verschil zit hem in de ingrediënten die gebruikt worden om ze te maken. Veganistische condooms worden gemaakt zonder dierlijke producten zoals caseïne (een melkeiwit), glycerine (afkomstig van dierlijk vet) of lanoline (afkomstig van schapenwol). Dit maakt ze een geweldige keuze voor mensen die vegan of vegetarisch zijn en het gebruik van dierlijke producten willen vermijden. Ook vegan condooms kun je trouwens personaliseren, bedruk condooms hoe jij ze wilt!

De voordelen van het kopen van veganistische condooms

Als je een vegan condoom koopt, zijn er veel meer voordelen dan dat je trouw kunt blijven aan je waarden. Zo merken veel mensen dat ze minder allergische reacties hebben omdat ze geen dierlijke producten bevatten. Ook zijn ze vaak betaalbaarder dan traditionele condooms, omdat er geen extra bewerkingsstappen nodig zijn tijdens het productieproces. Tenslotte zijn ze, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen, meestal comfortabeler en voelen ze beter aan bij het dragen dan de synthetische materialen die in traditionele latex condooms zitten.

Verschillende soorten vegan condooms

Vegan condooms zijn er in alle soorten en maten – letterlijk! Er zijn dunne vegan condooms die meer gevoeligheid bieden tijdens de seks; geribbelde of genopte versies voor extra genot; gearomatiseerde versies voor orale seks; zelfs extra grote maten voor degenen die wat extra ruimte nodig hebben in hun liefdesleven! En omdat de meeste vegan condooms gemaakt zijn van natuurlijk rubberlatex (NRL), zijn ze meestal niet-allergeen en zeer duurzaam – zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze tijdens het gebruik gemakkelijk breken of scheuren.

Wanneer moet je een vegan condoom kiezen?

Uiteindelijk bepaal je zelf of je een vegan condoom koopt in plaats van een traditioneel. Maar als je op zoek bent naar een diervriendelijke optie die toch betrouwbare bescherming biedt tegen soa’s en zwangerschap, dan kan een vegan condoom precies zijn wat je nodig hebt! Bovendien, als je een gevoelige huid hebt of allergisch bent voor bepaalde chemicaliën in traditionele latex condooms, dan kan een NRL-versie ook zinvol zijn. Wat je redenen ook mogen zijn – er is zeker geen tekort aan opties als het gaat om het vinden van het perfecte veganistische condoom!

Conclusie:

Al met al, als je op zoek bent naar een ethische manier om jezelf tijdens de seks te beschermen zonder comfort of betaalbaarheid op te offeren, dan zijn vegan condooms misschien precies wat je nodig hebt! Nu meer bedrijven dit soort condooms beginnen aan te bieden, wordt het gemakkelijker dan ooit voor mensen die een milieuvriendelijke optie willen die toch uitstekende bescherming biedt tegen zwangerschap en SOA’s. Dus als dit iets is dat je interesseert, doe dan wat onderzoek en vind vandaag nog het juiste merk voor jouw behoeften!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen