Voetbal is de meest populaire sport in de wereld. Van alle mensen, volwassenen of kinderen, die een sport beoefenen blijft voetbal de sport die bovenaan alle lijstjes verschijnt. Terwijl ze de sport beoefenen houden ze ervan om het shirt te dragen van een populaire club in de wereld. Dit zijn de top 5 meest populaire voetbalshirts in de wereld vanuit de statistieken van 2021.

5 – Juventus

Op nummer 5 vinden we de meest populaire club uit Italië, Juventus. De club was voor het seizoen 2021/2022 5 jaar op rij kampioen geworden in Italië met wereldsterren zoals Cristiano Ronaldo, Leonardo Bonucci, Matthijs de Ligt en Paulo Dybala. De club verkocht sowieso al veel shirts, maar door de sterren die actief waren in dit seizoen kreeg Juventus absoluut een boost. Voordat we verder gaan met deze lijst benadrukken we dat voetbaltenues kopen voor je kinderen of andere dierbaren best duur uit kan vallen.

4 – Manchester United

Misschien de meest verrassende naam in deze lijst is Manchester United. Sinds het pensioen van Sir Alex Ferguson ondervindt de club de grootste problemen om grote successen te boeken, zowel in Engeland als in Europa. Er zijn geen spelers die het oog van het grote publiek trokken totdat Cristiano Ronaldo terugkwam bij United, dit is waarschijnlijk waarom de club toch de 4e plek in deze lijst weet te claimen.

3 – Liverpool

In tegenstelling tot aartsrivaal Manchester United wist Liverpool wel grote successen te behalen in de afgelopen jaren. Het won onder meer de Engelse Premier League, maar nog belangrijker won het de UEFA Champions League in 2019. Met wereldsterren als Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firminio maar ook de Nederlandse top verdediger Virgil van Dijk blijven de shirts van Liverpool populair.

2 – Real Madrid

Het is een grote verrassing dat dit team het enige team is in deze lijst dat uit Spanje komt, waar FC Barcelona niet in de top 5 is gekomen. Real Madrid is met zijn Galacticos altijd een team geweest wat veel shirts verkocht en dit jaar is het niet anders geweest. Ondanks dat het geen extreme persoonlijke prestaties zag zoals in de jaren van Cristiano Ronaldo was het toch een van de meest populaire shirts in de wereld. Karim Benzema was in het jaar zeker op dreef en verkocht daarom ook veel shirts.

1 – Bayern München

De club waarvan de meeste tenues zijn verkocht in de wereld in 2021 komt uit Duitsland: Bayern München. De club die alleenheerser is in de Duitse competitie trekt ook internationaal veel fans. Met wereldsterren als Robert Lewandowski, Manuel Neuer, Thomas Müller en Leroy Sané bleven shirts van de club populair ondanks dat het al jaren geen Champions League titel heeft gewonnen. Goedkope voetbalshirts kopen van deze club wordt dus lastig.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen