Bedrijfspanden zijn een interessant doelwit voor inbrekers. Duur gereedschap en waardevolle goederen lokken inbrekers naar bedrijfsterreinen. Bijna de helft van alle ondernemers krijgt te maken met een inbraak. Verkeerd gebruik van bedrijfsdeuren of slecht beveiligde bedrijfsdeuren kunnen hierbij een risico vormen. Lees hoe u inbraak of diefstal via uw bedrijfsdeur kunt voorkomen.

Geef geen gelegenheid

Een voor de hand liggende tip, maar wel effectief. Veel diefstallen zijn zogenaamde gelegenheidsdiefstallen. Uw bedrijfsdeur staat veel open omdat het warm is in de zomer, of omdat u meer licht nodig heeft. U loopt even weg om een telefoontje te plegen en het is gebeurd. Dieven hebben soms niet veel tijd nodig om iets mee te nemen. Zorg dat u de deur niet open laat staan als er niemand aanwezig is. Dan voorkomt u gelegenheidsdiefstallen.

Staat uw deur veel open omdat u licht nodig heeft? Of lopen er veel mensen in en uit? U kunt ook denken aan vensters in de deur, of een loopdeur voor gemakkelijk in- en uit lopen.

Kies voor een deur met automatische vergrendeling

Heeft een sectionaal- of roldeur? Vooral kleinere deuren zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te openen van buitenaf. Als er geen vergrendeling op de deur zit, kan de deur zo opgetild worden. Wij raden aan om altijd voor een deur te kiezen met automatische mechanische vergrendeling. Mechanisch, zodat het systeem ook werkt in geval van stroomuitval en automatisch, zodat het niet vergeten kan worden. 

Of laat vergrendeling installeren

Heeft u een oudere deur, laat u dan door een expert informeren over de mogelijkheden voor het installeren van vergrendeling. Het is namelijk niet aan te raden om zomaar een willekeurig slot te plaatsen op uw deur, omdat uw deur dan beschadigd kan raken. 

Als u op zoek bent naar een nieuwe, inbraakveilige bedrijfsdeur, overweeg dan eens de Compact deur. Dit is een uniek type bedrijfsdeur waarbij de panelen zich opvouwen boven de deuropening. Dit ruimtebesparende systeem is ook zeer effectief tegen inbrekers dankzij de standaard automatische mechanische vergrendeling. Meer info op rolflex.com.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen