Kleren maken de man is natuurlijk een veelgehoorde uitspraak en dat klopt natuurlijk ook wel! Toch zien we in de praktijk dat lang niet iedere man de juiste tijd en aandacht besteed aan zijn outfit. Nu is het logisch dat veel vrouwen wat vaker nieuwe kleding halen dan mannen, maar we zien wel dat ook steeds meer mannen de moeite nemen om een leuke outfit samen te stellen. Omdat er natuurlijk allerlei verschillende stijlen en dus ook outfits zijn, hebben we een selectie gemaakt van outfits die op dit moment het meest populair zijn. Daarbij hebben we natuurlijk gekeken naar de casual man, maar ook de man die dagelijks naar kantoor gaat en het eigenlijk wel beu is om een 3 delig pak te moeten dragen. Gelukkig zien we dat deze trend ook steeds meer afgenomen is en zijn er genoeg alternatieven.

Casual chic

De populairste outfit die we kennen voor mannen, is toch echt wel casual chic. Waar we tot jaren geleden vaak zagen dat veel mannen die een kantoorbaan hadden netjes in een pantalon en daarbij horende lakschoenen op het werk kwamen, heeft dit inmiddels wel plaatsgemaakt voor een nette jeans van Schulte Herenmode in combinatie met een nette sneaker. Nu is het wel afhankelijk van de functie die je bekleed en ook eventuele afspraken. Zo is het logisch dat je als bankdirecteur keurig iedere dag in pak naar je werk gaat, maar kun je als accountant zonder afspraken gerust in een nette jeans met overhemd en pullover naar je werk. Wat we namelijk vaak zien, is dat een groot deel van de mensen deze kleding ook privé draagt, waardoor ze dus maar één keer hoeven te shoppen.

Sportieve look

Ben je een wat sportiever type, dan is deze look een absolute aanrader. Het mooie aan deze sportieve look, is dat je hier helemaal je eigen draai aan kunt geven. Stel dat je een kantoorbaan hebt, maar geen externe afspraken hebt, dan kun je prima met een nette jeans, Meyer broeken en sneakers naar je werk. Het voordeel aan het dragen van Meyer broeken, is dat deze ook perfect zijn te combineren met een casual chic look, door het t-shirt te vervangen voor een overhemd of nette (col)trui. Dit maakt het dat deze look en vooral ook deze kledingstukken perfect te combineren zijn binnen verschillende stijlen, afhankelijk van de setting waarin je je begeeft.

Streetwear

Een andere populaire trend onder mannen is streetwear, ook wel bekend als urban fashion. Deze stijl kenmerkt zich door oversized T-shirts, hoodies en baggy broeken. Combineer dit met stoere sneakers en opvallende accessoires zoals een snapback pet of een rugzak en je hebt de perfecte streetwear outfit. Nu snappen we heel goed dat deze stijl vrij specifiek is en dus ook niet bij iedereen past. Toch geldt ook hier weer, dat het helemaal aan jezelf is hoe ver je dit wilt doorvoeren in je eigen stijl. Zo kun je prima de baggy broek vervangen door een slim fit jeans en de snapback pet achterwege laten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen