Er was een tijd dat baarden alleen voor ruige en wilde mensen waren weggelegd. Maar de laatste jaren zijn ze meer mainstream geworden, met iedereen van buschauffeurs tot bankiers die ze dragen. En daar zijn goede redenen voor. Hier zijn vijf van de beste redenen waarom je een baard zou moeten laten groeien.

1) Je maakt een statement

Het eerste waar je over na moet denken is wat voor statement je baard maakt. Als hij er gewoon staat, dan maak je er geen, maar als hij betekenis heeft of op een of andere manier opvalt, dan zal dat je helpen je elke morgen beter te voelen als je naar jezelf in de spiegel kijkt. Er zijn tegenwoordig zoveel looks te vinden dankzij stijlblogs en coole beroemdheden die ons inspireren. Bij de laatste telling waren er 574 verschillende baardstijlen voor mannen verkrijgbaar, dus aan alle smaken is gedacht.

2) Je kunt kiezen uit duizenden stijlen

Laat je niet beperken door de verwachtingen van anderen. Er zijn geen regels als het gaat om het laten groeien van een baard, behalve misschien die op de werkplek volgens de nieuwste richtlijnen van de ACAS. Het is een geweldige manier om je persoonlijkheid te uiten en daarbij je ware zelf te vinden.

3) Je zult complimentjes krijgen

Je hoeft het maar een week of twee te laten groeien voor mensen je beginnen te vertellen hoe goed je eruit ziet met het op. Zo gemakkelijk is het! Dan, als je hem eenmaal 6 weken hebt, zul je merken dat mensen overal waar je komt naar je baard staren, of het nu mannen of vrouwen zijn, jong of oud. Het zijn allemaal nog volkomen aardige opmerkingen ook natuurlijk – “mooie baard” is ongeveer zo grof als het maar kan.

4) Baarden zijn hygiƫnischer dan scheren

Het idee dat baarden bacteriƫn herbergen is onjuist volgens een studie die ontdekte dat baarden de huid beschermen tegen ultraviolette straling en andere gevaren. In feite kan baarden helpen bij acneproblemen in het gezicht, vergeleken met scheren, dat bij sommige mensen meer acne-uitbraken kan veroorzaken.

5) Baarden pronken met je intelligentie

Niemand weet waarom mannen de laatste jaren baarden zijn gaan laten groeien, behalve misschien dat ze diep van gedachten zijn veranderd, maar het is een opwindende trend en een die laat zien hoe intelligent onze soort is geworden! Een baard is ook een teken van wijsheid en ervaring – probeer het maar eens een keer te proberen als je ons niet gelooft!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen